Αρνάκι με πατάτες και καρότα, σιγοψημένα στη γάστρα

Αρνάκι με πατατούλες και καρότα λεμονάτα, σιγοψημένα στη γάστρα. Μια απλή και πανεύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα εξαιρετικά νόστιμο πιάτο, αργά ψημένο και πολύ μαλακό … σκέτο… λουκούμι… Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. αρνάκι (ώμος) κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 μέτρια καρότα
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 2 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1½ κ.σ. βούτυρο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε μερικές μικρές κάθετες τομές στην επιφάνεια του αρνιού, 2-3 εκ. βάθος και 2 εκ. πλάτους περίπου.
  2. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το σκόρδο πολτοποιημένο, προσθέτετε 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο, 1/2 κ.γ. θυμάρι, 1/2 κ.γ. ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τις οπές που ανοίξατε στο αρνί. Αλείφετε εξωτερικά το αρνί με τη 1 κ.σ. μουστάρδα και το τοποθετείτε σε λαδωμένη γάστρα.
  3. Καθαρίζετε τις πατάτες,  τις αλείφετε με την υπόλοιπη 1 κ.σ. μουστάρδα και τις τοποθετείτε στη γάστρα. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε στη μέση και τα προσθέτετε και αυτά στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και τα λαχανικά και τα πασπαλίζετε με τα υπόλοιπο θυμάρι, ρίγανη και δενδρολίβανο. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, το χυμό των 2 λεμονιών και 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
  4. Κλείνετε τη γάστρα και σιγοψήνετε το φαγητό σας για 4 περίπου ώρες, ελέγχοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το σερβίρετε με σαλάτα επιλογής σας, τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.

δδ

πηγη:sintayes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *