Δύο ασθενείς στην εντατική λόγω γρίπης – 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δύο άντρες στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου ΡεθύμνουΣτην μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, νοσηλεύονται δύο άντρες που έχουν νοσήσει με τον ίο της γρίπης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr, ο Διευθυντής της εντατικής, κ. Μπάμπης Μαρκάκης: «Υπάρχουν δύο σοβαρά περιστατικά που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό της γρίπης. Σε αρκετά σοβαρή κατάσταση, είναι ένας ηλικιωμένος 81 ετών που είναι σε πολυοργανική ανεπάρκεια και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Η κατάσταση του είναι σταθερή και δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

Αναφορικά με τον δεύτερο ασθενή στην εντατική, ο κ. Μαρκάκης, διευκρινίζει ότι σε αντίθεση με τον 81χρονο που είχε εμβολιαστεί, ο 50χρονος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Είναι σε καλύτερη κατάσταση και αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο», πρόσθεσε ο κ. Μαρκάκης.

Να σημειωθεί ότι πέραν των 2 συγκεκριμένων ασθενών που εδώ και καιρό είναι στην εντατική, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, νοσηλεύονται ακόμη 4 ασθενείς, μεσήλικες που ειναι επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης, χωρίς η υγεία τους να διατρέχει κίνδυνο.

πηγη:www.neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *