Θετικός ο Αρναουτάκης σε χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας – Όφελος ως 250.000 ευρώ ετησίως

Μια μέρα με αρκετές συναντήσεις ήταν η χθεσινή για τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο οποίος βρέθηκε στην Ιεράπετρα για τα εγκαίνια του 7ου Νηπιαγωγείου, και με την ευκαιρία πραγματοποίησε και άλλες επαφές, τόσο για θέματα του Δήμου Ιεράπετρας, του υπό ανέγερση Γηροκομείου και του ΤΟΕΒ.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας Μ. Παπαδάκης ζήτησε από τον Σ. Αρναουτάκη να χρηματοδοτήσει τον εξυγχρονισμό των αντλιοστασίων του ΤΟΕΒ, με τη σχετική μελέτη να είναι έτοιμη από το περασμένο καλοκαίρι από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ένα έργο που όπως είπε με αντικατάσταση μηχανημάτων με άλλα πιο σύγχρονα, χωρίς τη χρήση φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, πέρα από τη μείωση του κόστους από τις ζημιές που προκύπτουν στα παλιά μηχανήματα, θα προσφέρει περίπου 25% εξοικονόμηση στην ενέργεια στον ΤΟΕΒ, δηλαδή κέρδος περίπου 250.000 ευρώ το χρόνο.

Το κόστος της αναβάθμισης των αντλιοστασίων έχει προϋπολογιστεί στο 1,3 εκατ. ευρώ, και η απόσβεση υπολογίζεται στα 5 χρόνια περίπου.

Ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε θετικός στη χρηματοδότηση του έργου, ζήτησε όμως να κανονιστεί μια παρουσίαση στην Περιφέρεια στην οποία οι μελετητές του Πολυτεχνείου θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών η χρηματοδότηση θα μπορούσε να προχωρήσει.

πηγη:radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *