Κανελόνια με κιμά, σκέτη απόλαυση!

Αυτή εδώ η συνταγή για κανελόνια με κιμά είναι καταπληκτική, γιατί «παντρεύει» με έναν γευστικότατο τρόπο τα ζυμαρικά, το κρέας και τα τυριά. Τα κανελόνια με κιμά δεν είναι και τόσο βαριά, αλλά προσέξτε γιατί είναι αρκετά παχυντικά και το αποτέλεσμα στο πιάτο σας θα είναι τόσο εθιστικό που θα θέλετε κι άλλο… Γι’ αυτό, μια μερίδα φτάνει!

Υλικά Συνταγής
1 πακέτο κανελόνια
Μισό κιλό κιμά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μισό φλιτζάνι κρασί
Μισό ματσάκι μαϊντανό
2 κονσέρβες ντοματάκι
2 κ.σ. πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να κάψει, προσθέτουμε τα μισά κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.

Έπειτα προσθέτουμε την μια κονσέρβα ντοματάκι, την μια κουταλιά πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις δυο σκελίδες σκόρδο.

Αφήνουμε αυτή τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και την κρατάμε παράμερα (θα την χρησιμοποιήσουμε για να περιχύσουμε τα κανελόνια μας).

Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με ένα πιρούνι για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο, την κανέλλα και αλατοπιπερώνουμε ξανά.

Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αφαιρούμε το ξυλαράκι της κανέλλας.

Με ένα κουτάλι, παίρνουμε κιμά από την κατσαρόλα και αρχίζουμε να γεμίζουμε προσεκτικά τα κανελόνια μας. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.

Μόλις τελειώσουμε με το γέμισμα, περιχύνουμε τα κανελόνια μας με την σάλτσα που φτιάξαμε στην αρχή.

Τέλος βάζουμε το ταψί μας σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι τα κανελόνια μας να μαλακώσουν.

Μόλις είναι έτοιμα και μαλακά τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

Καλή μας απόλαυση!

Συμβουλές για τα κανελόνια με κιμά
Ο πιο εύκολος τρόπος να γεμίσουμε τα κανελόνια μας, είναι με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ώστε να ωθήσουμε τη γέμιση προς τα μέσα και να μη μένει καθόλου κενό κι αέρας εντός του εσωτερικού.
Για να μην ξεραθούν τα κανελόνια στο ψήσιμο, καλό θα ήταν να τα σκεπάσουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε προσθέτοντας λίγη μυτζήθρα από πάνω για εξτρά νοστιμάδα.

πηγη:supersyntages.gr

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *