Κεντρική και αναβαθμισμένη πλέον η διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στο Λασίθι

Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα έχουν προκύψει μετά και τις νέες κρίσεις και τοποθετήσεις διοικητών σε κάθε νομό.

Στο Λασίθι ο Μιχάλης Βασιλάκης παραμένει στην κεντρική διοίκηση έχοντας όμως ένα κεντρικό ρόλο και ταυτόχρονα αποχωρεί από την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, όπου διοικητής αναμένεται να λάβει ο μέχρι σήμερα υποδιοικητής κ. Γεροδήμος.

Ο κ. Βασιλάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα πρόκειται να αλλάξουν στον τρόπο λειτουργίας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αναφέροντας πως μέχρι σήμερα υπήρχε μεν κεντρική διοίκηση αλλά μόνο σε επιχειρησιακό επίπεδο, δηλαδή ο ίδιος αναλάμβανε την κεντρική διοίκηση όταν υπήρχε κάποιο έκτακτο περιστατικό πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Πλέον η Πυροσβεστική θα λειτουργεί όπως η Αστυνομία με αυτόνομη κεντρική διοίκηση νομού η οποία θα μπορεί να δίνει κατευθύνσεις σε όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού, και να οργανώνει καλύτερα τη δράση τους ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν σε καθημερινή βάση. Έτσι για παράδειγμα, όπως είπε, θα είναι πολύ εύκολο να γίνονται μετακινήσεις οχημάτων από τη μια περιοχή σε άλλη που το χρειάζεται σε περίπτωση που ένα όχημά της παρουσιάσει βλάβη.

πηγη:radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *