Μακαρονάδα «τρικολόρε» με κοτόπουλο και λεβάντα

Συστατικά

  • 500 γρ. (1 πακέτο) ζυμαρικά τρίχρωμα, βίδες για παράδειγμα ή φιογκάκια ή άλλα κοντά μακαρόνια,
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς,
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε λεπτές λωρίδες/μπουκιές,
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 4-5 φρέσκοι ανθοί λεβάντας,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βράζετε τα τρίχρωμα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα παραβράσετε- να μείνουν al dente- να τα βρίσκει το δόντι. Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα με μερικές κουταλιές από το νερό τους για να μείνουν ζεστά.

  •  Βήμα 2

    Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί καλά και να αρχίσει να ροδίζει και ύστερα ρίχνετε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να ζεσταθεί. Προσθέτετε τη λεβάντα, αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε όλα προσεχτικά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε τη μακαρονάδα και τη σερβίρετε αμέσως.

    Μία συνταγή από τον Σεφ Πάρι Χριστοφίδη.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *