Παστίτσιο (Μακαρόνια του φούρνου)

Όλοι λένε πως το παστίτσιο της μαμάς τους, είναι με διαφορά το καλύτερο. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και θα δείτε που όλοι θα μιλάνε για το δικό σας παστίτσιο.
Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες από το σεφ Τζόζεφ Αντωνιάδη θα φτιάξετε το καλύτερο παστίτσιο. Καλύτερο και από της μαμάς. 


Συστατικά

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια «Β» ή «Γ»
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 3/4 φλ. χαλλούμι τριμμένο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό
  • ½ φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά δυόσμο ξερό
  • ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για την μπεσαμέλ:
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 8 κουταλιές αλεύρι
  • 8 φλ. γάλα
  • 2 αβγά χτυπημένά
  • 1 φλ. χαλλούμι τριμμένο
  • αλάτι
  • Για την επικάλυψη:
  • ½ φλ. χαλλούμι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά)
  • ελάχιστο δυόσμο (προαιρετικά)

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Φτιάχνετε πρώτα τον κιμά: Ξεπλένετε τις ντομάτες και τις αλέθετε στο μπλέντερ. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια, βάζετε τον κιμά και όταν σοταριστεί προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το ζωμό, τον ντοματοπελτέ και σκεπάζετε το τηγάνι μέχρι να μισοψηθεί ο κιμάς. Ακολούθως, προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη και το δυόσμο. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (να μην έχει καθόλου ζουμί). Λίγο πριν το τέλος, βάζετε το μαϊντανό.

  •  Βήμα 2

    Παράλληλα, ετοιμάζετε τα μακαρόνια: Σε μια κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό και όταν βράσει ρίχνετε αλάτι και το ζωμό. Τοποθετείτε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όταν βράσουν τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα σουρώνετε. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα 2 αβγά και το χαλλούμι.

  •  Βήμα 3

    Αλείφετε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος με τις δυο κουταλιές βούτυρο και πασπαλίζετε με τη γαλέτα. Ύστερα, τοποθετείτε στο ταψί τα μισά μακαρόνια, βάζετε από πάνω τον κιμά και μετά τα υπόλοιπα μακαρόνια.

  •  Βήμα 4

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια, φτιάχνετε την μπεσαμέλ: Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και όταν λιώσει βάζετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με το σύρμα για 1-2 λεπτά και προσθέτετε το γάλα. Όταν αρχίσει να βράζει βάζετε αλάτι, το αβγό και το χαλλούμι.

  •  Βήμα 5

    Ανακατεύετε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα και την αδειάζετε προσεκτικά πάνω από τα μακαρόνια. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με χαλλούμι, γαλέτα και λίγο δυόσμο (αν θα βάλετε) και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό.

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: