Σαρδέλες στο τηγάνι, ο τέλειος μεζές

Ψάχνετε μια εύκολη συνταγή, με μυρωδιές από την θάλασσα; Σας έχουμε την λύση. Λαχταριστές σαρδέλες στο τηγάνι, ο κατάλληλος μεζές για να σας ανοίξει την όρεξη. Ετοιμες να τις απολαύσετε μαζί με το ουζάκι σας σε πολύ λίγα λεπτά. Και εδώ θα δούμε δύο διαφορετικούς τρόπους για να τις ετοιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • Αλεύρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο λεμόνι
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • Τυρί φέτα, τριμμένη
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

1ος τρόπος:

Αρχικά, αφαιρούμε το κόκκαλο από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση.

Τις ραντίζουμε με νερό και τις αλατίζουμε.

Βάζουμε τις σαρδέλες στο τηγάνι χωρίς ελαιόλαδο και τις ψήνουμε.

Τις βγάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω ρίγανη.

Ανακατεύουμε λίγο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι και τις περιχύνουμε.

2ος τρόπος

Αφαιρούμε το κόκκαλο από τις σαρδέλες και τις ανοίγουμε στη μέση.

Τις ραντίζουμε με νερό και τις αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ λίγη φέτα, πιπεριά, σκόρδο και ρίγανη.

Παίρνουμε μια σαρδέλα και την αλευρώνουμε.

Στη μέση της, όπως είναι ανοιχτή, βάζουμε λίγη γέμιση και την καλύπτουμε με άλλη μια σαρδέλα, σαν σάντουιτς.

Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε τις σαρδέλες να τηγανιστούν.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε επίσης, αντί να τηγανίσουμε τις σαρδέλες μας να τις ψήσουμε στο φούρνο προσθέτοντας ντομάτα και μυρωδικά.

πηγη:supersyntages.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *