Στη Βουλή οι γερμανικές οφειλές – Στο βήμα ο Aλέξης Τσίπρας

Στη Βουλή οι γερμανικές οφειλές – Στο βήμα ο Aλέξης Τσίπρας

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε η κυβέρνηση, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματος από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η συζήτηση διεξάγεται επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» ενώ αργά το βράδυ η εθνική αντιπροσωπεία θα ψηφίσει το κείμενο – πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Η κυβέρνηση καλείται να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής άρχισε στις 10.00 π.μ. και θα περατωθεί στις 9.00 μ.μ., σε δύο φάσεις. Το πρωί διεξήχθη η συζήτηση με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λήψη απόφασης από τη Βουλή των Ελλήνων επί της προτάσεως του Προέδρου της Βουλής «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με το ethnos.gr, παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση αυτή γίνεται, δύο χρόνια μετά την έκδοση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, γιατί το διάστημα που μεσολάβησε, δηλαδή κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν έπρεπε να επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός με το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης.

πηγη:www.neakriti.gr

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

like Στην σελίδα μας στο facebook close[x]
Αρέσει σε %d bloggers: