Ταραμοσαλάτα

Ένα ξεχωριστό ελληνικό έδεσμα είναι και η ταραμοσαλάτα. Αποτελείται από αυγά ψαριού, αναμειγνύεται με ελαιόλαδο, ξερό ψωμί, πατάτα, κρεμμύδι και λεμόνι και ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Στην Ελλάδα η ταραμοσαλάτα συνηθίζεται να καταναλώνεται σε περιόδους νηστείας (κυρίως την Καθαρά Δευτέρα), επειδή δεν περιέχει γαλακτοκομικά και αβγά πουλερικών, αλλά μπορείτε να την απολαύσετε όλο το χρόνο στην Ψιψίνα, ψαροταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο που την σερβίρει με αυγοτάραχο και στην Άργουρα, ψαροταβέρνα στην Καλλιθέα, που καταφτάνει στο πιάτο σας με κόκκινη γλυκοπατάτα και χειροποίητο ψωμί.

 

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *