Ψάρια α λα σπετσιώτα, για τους καλοφαγάδες!

Χρειάζεστε μια συνταγή, για μια πιο ιδιαίτερη μέρα, που θα κάνει το τραπέζι σας να ξεχωρίσει από τα συνηθισμένα; Λοιπόν, σας έχω την λύση. Αυτή εδώ η συνταγή για ψάρια α λα σπετσιώτα είναι αυτό που ψάχνετε! Μια εύκολη αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακή συνταγή που θα συνεπάρει κάθε λάτρη ψαρικών και όχι μόνο. Μην σας ξεγελάει το όνομα, αυτή η συνταγή μαγειρεύεται σε όλη την Ελλάδα με τεράστια επιτυχία. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά Συνταγής
1 ψάρι μεγάλο (λευκό, της επιλογής σας) καθαρισμένο
4 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτάκι πελτέ ντομάτας
Μισό ποτηράκι κρασί
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι στυμμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά κόβουμε σε ροδέλες το ψάρι και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Το αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σε ένα μπωλ, βάζουμε το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το κρασί και τον πελτέ.

Έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τον μαϊντανό με το σκόρδο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα μας.

Περιχύνουμε με το μείγμα, στο ψάρι μας και ρίχνουμε από πάνω τις ντομάτες,τις οποίες και έχουμε περάσει από τον τρίφτη.

Αμέσως μετά βάζουμε το ψάρι μας σε μέτριο φούρνο και το ψήνουμε, για μισή ώρα περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο και έχει ροδίσει, σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να δέσει.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε αυτό το εξαίσιο γεύμα.

Καλή μας όρεξη!

Συμβουλές
Καλό θα ήταν κατά το ψήσιμο να βρέχουμε τακτικά το ψαράκι μας με την σάλτσα του, για ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ψάρι μας με πατάτες φούρνου για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα!
Ως μια εναλλακτική λύση θα μπορούσαμε αντί για λευκό ψάρι να φτιάξουμε αυτό το πιάτο και με μικρότερα ψαράκια, όπως ο γαύρος.

πηγη:supersyntages.gr

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *